Сглобяеми къщи – строителството, което ще промени живота ви

Идеята за сглобяем дом не е нова и има богати традиции в световен мащаб. Днес тя става все по-привлекателна поради растящите разходи за жилища и усилията за опазване на околната среда.

Животът в къща, изградена от произведени извън обекта компоненти, е предпочитан от всички, които желаят по-евтин, по-устойчив и бързо построен дом. Затова предлагащите изключителна функционалност съвременни сглобяеми къщи са модерна алтернатива на традиционното консервативно строителство.

Какво представляват къщите от сглобяем тип?

Сградите в традиционното строителство се строят на място и изграждането им става елемент по елемент. Често те се наричат „монолитни” поради излетия бетон, който обхваща армировката, съставяща конструкцията.

За разлика от монолитното строителство, къщите от сглобяем тип се строят от готови компоненти. Те се изработват в производствена база, след което се транспортират до подготвена площадка, където къщата се сглобява.

Конструкцията на модулите е метална галванизирана, а стените и таванът са изработени от дебел 4-8 см сандвич панел с изолация от пяна или вата. Всички модули се свързват и се комбинират в различни конфигурации, за да се оформи къщата.

Освен стандартните модели, които се предлагат на невисоки за сглобяеми къщи цени, възможна е и изработката на къща по индивидуален дизайн, а срещу допълнително заплащане може да бъдат осигурени екстри като конвектор, щори и др.

При монтирането обикновено се правят изчисления за топлоизолация, в зависимост от климатичните характеристики на съответния район. Получават се нискоенергийни къщи, които отговарят на съвременните норми и изисквания.

Кои са отличителните предимства на сглобяемите къщи?

Модерната визия на къщите от модули, възможността за персонализиране на дизайна, висококачествените материали и прецизната конструкция са само малка част от причините, поради които много хора ги предпочитат.

Сред останалите им предимства са:

Бързо строителство

Срокът за монтаж на сглобяема къща е много кратък, несъпоставим с традиционното строителство. Бихте могли да се нанесете в новия си дом след 3-4 месеца, докато една монолитна къща може да се строи близо година.

Спестени средства

При еднаква степен на завършеност цената на къща от модули е много по-ниска от тази на монолитна. Тя не зависи от местоположението, няма да имате разходи за проектиране, за наемане на работници и за снабдяване с материали. При ефективна топлоизолация бъдещите ви разходи също ще бъдат по-ниски.

Екологичност

Къщите от сглобяем тип се считат за по-екологични от монолитните, защото в процеса на сглобяване получените отпадъци са много по-малко. Самите модули са произведени при строго спазване на екологичните стандарти, а много от компаниите рециклират повторно отпадъците.

Гъвкавост

Къщите, изградени от модули, могат лесно да се разглобят и монтират на друго място, затова и често се наричат „преместваеми къщи”. Позволяват прибавяне, отнемане или разместване на модули, което дава възможност за по-голямо персонализиране.

Устойчивост и здравина

Здравите и леки конструкции на преместваемите къщи ги правят устойчиви на земетръси и други природни условия. Облицовъчният им материал е огнеупорен и не се влияе от вода. Това прави подобен дом изключително издръжлив десетки години наред.

С някоя от стилните евтини сглобяеми къщи всеки може да се сдобие с модерен и функционален дом за кратки срокове, който да му осигури комфортно обитаване.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *