Acer Chromebook вече е с тъчскрийн

Официални представители от Acer показаха първият Chromebook с тъчскрийн.

Новият модел на Acer Chromebook touchscreen

Новият модел на Acer Chromebook touchscreen

Новият модел лаптопи е на цена от триста долара, разполага с 11.6 инчов HD LED подсветка на дисплея. Цената на новия модел е доста по-ниска от предишни лаптопи на Acer, което несъмнено ще увеличи продажбите от новия модел. Големината на екрана е 1366х768 като новият модел има Intel Celeron 2955U процесор и батерия, която издържа до 7.5 часа на работа. Други важни характеристики на новия Chromebook са 32GB SSD, вградена HD уебкамера, 2GB DDR3 памет, по-бързо време за зареждане при включване (седем секунди), бързо събуждане от режим “sleep”, WiFi, HDMI порт, USB 2.0 и USB 3.0 портове. Acer C720P Chromebook , който е тънък 0.78 инча и тежи 2.98 паунда разполага и с до 100GB безплатно дисково пространство за първите две години от покупката, предоставено от Google. Към офертата са включени и дванадесет Gogo Inflight пропуска, с които притежателите на новия лаптоп могат да са онлайн дори и при пътуване в самолет. Новият модел на Acer ще бъде достъпен през декември в Amazon.com, Best Buy и оторизираните магазини на Acer. Chromebook touchscreen идва месец след представянето на Haswell Chromebook и е първият, тъчскрийн лаптоп от Chromebook моделите на Acer.

Новият модел е не само евтин, но и тънък

Новият модел е не само евтин, но и тънък

„Новият ни C720P дава възможност на потребителите да изпитат удоволствието от браузване на уебсайтове онлайн и ползване на приложения в Chromebook. Лаптопите от този модел са известни с отличното си качество при работа и живот на батерията, а сега към това добавяме и сензорен екран за да задоволим повече изисквания от страна на потребителите. Смятаме, че много от хората, обмислящи да направят подарък за Коледа ще изберат именно нашият Chromebook touchscreen,” коментира новината Ариф Маскатиа, изпълнителен директор в отдел „Технологии” на Acer.
Това коледно предположение на Маскатиа съвсем скоро ще бъде проверено. Изключително ниската цена и високото търсене наистина може да доведат до бум в поръчките на този модел лаптопи по Коледа.

5 (100%) 1 vote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *