Как да изненадаме бизнес партньор с корпоративен подарък?

В днешни дни е изключително важно и ценно за един бизнес да изгради добри отношения със своите доставчици, контрагенти, партньори и служители. Чрез подаряването на корпоративен подарък може да се засвидетелства уважение, но и желание за продължаване на успешната съвместна работа под една или друга форма.

Откъде да започнем с избора на корпоративни подаръци?

Понякога не е лесно да изберем подходящата изненада, с която да изкажем своето уважение по правилния начин. Поради тази причина считаме, че е важно да се подходи с необходимото внимание при избора на каквито и да е бизнес подаръци.

От най-съществено значение е отговорът на въпроса „За кой е предназначен даденият корпоративен подарък?“. Има разлика между това дали ще трябва да избирате подарък за бизнесмен, подаръци за клиенти или корпоративни подаръци за служители.

С какъв бюджет разполагаме?

Финансовият аспект също е от значение, тъй като не всяка компания може да си позволи да инвестира солидни пари за луксозни корпоративни подаръци, въпреки че неоспоримо те ще повлияят по специфичен начин на своя получател.

Такъв пример може да дадем с компаниите в Япония, които понякоги си подаряват самурайски мечове. Предвид, че японците уважават изключително своята култура и са пословични в отстояването на своите ценности, един такъв подарък със сигурност е проява, която демонстрира изключително уважение или благодарност. Факт е обаче, че такива артефакти започват на цени от 20000 $, което е една сериозна сума за много голяма част от бизнесите в България.

Важно е да се прецени и символиката, която предават корпоративните подаръци. Един компас може да бъде разгледан като пример за пожелание за успешно развитие на една компания или пък оценяване на правилната посока, в която се движи работата и развитието на даден служител, който обича да пътува, но е отговорен и към работата си.

Бизнес подаръците – помощниците за изграждане на добра репутация и разпознаваемост на бранда

Когато отделите време и ресурси, за да изразите своето уважение, то вие демонстрирате личностни и професионални качества, които спомагат за изграждането на авторитет на дадена компания. Този процес спомага и за развитието на фирмената култура и нейното налагане сред служителите в дадена компания. Подари тази причина е препоръчително да се подаряват и корпоративни подаръци за служителите.

Идеи за корпоративни подаръци могат да бъдат генерирани относително лесно, след като сме направили проучване по какъв начин е оптимално да бъде изненадан даден бизнес партньор, който е ценен за нашата организация.

Но понякога този процес може да бъде и изключително труден, когато броят подаръци трябва да бъде голям, а бюджета от своя страна е лимитиран. В повечето случаи до такава ситуация се стига, когато говорим за големите компании, в които има хиляди служители. Тогава е възможно да се търсят и по-нискобюджетни решения като например луксозни календари, преносими батерии, шишета за вода и други.

Брандирането на корпоративните подаръци е от огромно значение, без значение дали искате да изненадате бизнес партньор или някой ваш служител, който е постигнал отличителен успех в работата си. Чрез присъствието на вашето лого или слоган, компанията става по-запомняща се и подчертава своята бранд идентичност.

5 (100%) 1 vote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *