Какво да очаквате след лазерна епилация

Лазерна епилация – съвременна процедура, която гарантира дълготрайно и пълно обезкосмяване на различни части от тялото. Прилага се иновативна апаратура с лазерна светлина, която професионалистите, обучени в практиката, използват, за да ви предоставят гладка, сияйна и здрава кожа, без окосмяване.

За да се постигне пълен ефект е нужно процедурите да са 6 до 8 на брой, като всяка от тях се провежда на разстояние между 6 и 8 седмици от предходната.

Най-добра ефективност на обезкосмяване с лазер се постига при косъмчета с дължина 2-3 мм. Тоест, няколко дни преди процедурата, трябва да се избръснете със самобръсначка. Не използвайте други методи за обезкосмяване в период 4-6 седмици преди първата или всяка следваща процедура.

Какво да очакваме след процедурата?

По време на процедурата по епилация е възможен лек дискомфорт. Когато приключите, кожата може да е зачервена, но това бързо се възстановява. Епилацията не причинява болка. Потенциално възникващият лек дискомфорт е само моментен, не се проявява при всички и изчезва бързо. Възможно е да се прояви като топлина или леко щипещо усещане.

Самата процедура по лазерно обезкосмяване може да продължи около 5-50 минути, в зависимост от това коя зона ще се третира, колко силно е окосмяването и дали ще са включени и други области.

По време на третирането с лазерен лъч бенките и потенциално проблемни зони по кожата се защитават със специална защита, така че лазерната светлина да не въздейства върху тях.

Започва падане на косъмчетата. Но – забележете – това се случва само с тези в период на растеж. По всяко едно време растат само около 30% от косъмчетата. Тоест, само те са засегнати от епилацията. Това налага и повтарянето на процедурите – за да се премахнат и останалите, които ще започнат да растат в по-късен момент.

След първата процедура епилация с лазер косъмчетата ще растат по-малко или ще са по-тънки. С последващите процедури дебелината на косъмчетата и техният брой намаляват все повече.

Можете да нанасяте специални продукти за грижа за кожата, за да се уверите, че тя е в оптимално състояние след процедурата.

Съвети за безопасност след процедурата

Както всяка друга процедура от какъвто и да е тип, за да сте сигурни, че кожата ви няма да изпитва дискомфорт и раздразнения, трябва да следвате няколко главни съвета. Първо – измиването трябва да е само с вода и сапун, без силни и дразнещи препарати. Това означава също и без козметика.

Между процедурите не прилагайте методи за обезкосмяване с отскубване, тъй като следващия път лазерната светлина няма да може да въздейства върху косъмчетата, които сте отскубнали. Използвайте самобръсначка.

Преди първата процедура и между всички останали, не ходете на соларуим и се старайте да запазите тена на кожата си възможно най-близък до нормалния. Причината – колкото по-тъмен е тенът ви, толкова по-трудно се постига трайно обезкосмяване. Също не третирайте кожата си с ексфолианти, пилинги и автобронзанти в период от 7 дни преди процедурата.

Ако преди която и да е от процедурите имате наранявания на кожата, обриви, раздразнения или други видове кожни заболявания, то процедурата трябва да бъде отложена до възстановяването им. Лазерната епилация се прилага само при здрава кожа.

Не се препоръчва и при наличие на хепатит, дерматит, екзема. Не е подходяща при бременност и кърмене. С лазерна светлина не се обработват за обезкосмяване зони с татуировки или бенки.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *