Елегантни вертикални щори за вашия дом или офис

Щорите за прозорци отдавна се възприемат като неделима част от интериора на всеки съвременен дом или офис. Сред голямото разнообразие от видове особено популярни като заместители на пердетата са стилните вертикални щори. Те могат да внесат значителен акцент в дома, но се предпочитат и като решение за офиси, магазини, болнични заведения и др.

Какви са основните им характеристики?

Щорите с вертикални ламели са специфично съчетание между предимствата на ламелната щора и текстила. Като практичен и стилен вариант на завесите, те предлагат качество, издръжливост и лесен контрол.

Сред впечатляващите им характеристики са:

  • богата гама от цветове и текстил
  • алуминиеви ленти с ширина 89 мм и текстилни – 89 или 127 мм, с различни възможности за събиране
  • удобни системи за управление – ръчно с въже и синджир, чрез система монокомандо – елегантна PVC пръчка, електромотор или дистанционно
  • стилна алуминиева релса в снежно бяло, еспресо кафяво и други цветове

Моделите вертикални текстилни щори или алуминиевите са много разнообразни, като за дома се избират обикновено от текстил, а за офис помещения, за затваряне на ниши и други приложения зависи от предпочитанията ви.

Както вертикалните алуминиеви щори, така и изработените от текстил осигуряват възможности за монтаж на таван, стена или наклонена повърхност. За нестандартни прозорци са предвидени модели с наклон на гредата до 45°.

На какво дължат популярността си?

Щорите от вертикален тип са иновативен заместител на традиционните пердета и са високо оценявани заради многото им предимства като съвременен начин за засенчване.

Регулиране на светлината

Платът на текстилните щори може да бъде с различна степен на пропускане на светлината. Може да изберете полупрозрачен или напълно затъмняващ плат. Освен това, може да избирате отварянето на текстилните ленти, като те могат да се движат около оста си и по вертикала.

Практичност

Почистването им от прах е лесно. Импрегнираният плат не допуска да се натрупа прах, но при необходимост ламелите се измиват.

Лесни за употреба

Когато са отворени, те се събират в единия край на прозореца или в двата. Това не отнема от свойството им да бъдат ефектен декоративен елемент.

Естетични качества

Щорите от вертикален тип служат за декор не само на прозореца, но и на цялата стая. Голямото разнообразие от платове, цветни решения и текстури, както и цветове на алуминиевата греда, създават богати възможности за избор. Тъй като заместват пердетата, помещението изглежда визуално по-високо.

Дълготрайна експлоатация

Степента на слънцезащита, осигурена с вертикални щори, е висока – над 90%. Използваните материали са здрави, като освен това алуминият е лек, а текстилът е негорим и антистатичен.

Качествените материали, вложени в изработката на гредите, механизмите за задвижване и ламелите допринасят за дълготрайната употреба на продукта с гаранция поне 36 месеца.

Щорите с вертикални ламели са чудесна опция да обновите интериора на дома или офиса си, както и да ги изберете като решение за друго помещение или с друга цел. Тяхната надеждност, практичност и лесна експлоатация ги правят предпочитан избор от всеки, който желае добро засенчване и модерен интериор.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *