Лампи за растения – цени, които да съобразите преди покупка

Наличието на достатъчно светлина е важен фактор за развитието на всeки тип декоративна и земеделска растителност.

С лампа за растения отглеждането на здрав и качествен разсад е значително по-лесно, а необходимостта от използването на изкуствено осветление за растения нараства през зимния период.

Всички знаем, че допълнителното осветление чрез фитолампи поддържа активна фотосинтезата, но ползите са още няколко.

Защо са ви нужни лампи за отглеждане на растения?

Всяко растение съдържа в сухото си тегло въглерод, който получава от въздуха и възлиза на близо 45%. Биологичната му асимилация протича само с участието на светлина. Нейният оптимален спектър и интензивност са различни за всеки вид растения.

Щом осигурите за растенията си подходяща лампа, тя ще помогне за:

Стимулиране на растежа и цъфтежа

Ако са лишени от необходимото количество светлина, растенията ви ще удължат стъблата си, няма да образуват нови пъпки и може да загинат. С избор на лампа за растеж на растения ще насърчите развитието на здрави стебла и образуването на коренова система.

Получаване на здрав разсад

През студените месеци е невъзможно да отгледате разсад без лампа. Изборът на подходящ модел за стаята или оранжерията ви ще допринесе за по-здрав посадъчен материал.

Допълнителната светлина ще помогне и на стайните ви цветя да се развиват добре, да увеличават листната си маса и да цъфтят обилно.

Какви цени на различните лампи може да очаквате?

В търговската мрежа днес се предлага голямо разнообразие от лампи за отглеждане на растения, някои от които са много икономични и високоефективни. Най-доброто решение е да направите избора си в специализиран магазин, какъвто е довереният гроу шоп GrowMall. Освен че ще получите подробна информация за характеристиките им, изгодните за лампа за растения цени напълно ще ви устроят.

Най-предпочитаното осветление за отглеждане на растения на закрито са лед лампите, cfl лампите и натриевите лампи за растения. Изборът ви ще зависи от вида на растенията и от капацитета на помещението, но цената също е важен фактор.

Лед лампа за растения

Led лампите са високоефективни, икономични и имат срок на експлоатация до 50 хил. часа, което ги прави по-надеждни, но и по-скъпи от останалите. Със своя червен и син спектър и това, че не генерира много топлина, компактната лед лампа за растения е подходяща за всички сортове типове разсад.

Ценовият диапазон, в който може да откриете светодиодни лампи, варира от около 115 до 3 541 лв. в зависимост от броя на панелите и използваните материали.

CFL лампи за растения

Благодарение на ултравиолетовия си спектър, флуоресцентните лампи са удачен избор не само за разсад. Със cfl лампи за растения ще бъдете сигурни, че осигурявате ефективна лампа за растеж на растения, а също и за богат цъфтеж. Цената на моделите е между 15 и 500 лв.

Натриеви лампи за растения

Достойнствата на hps лампите е осигуреният равномерен светлинен поток, широк спектър и много добра ефективност. те излъчват оранжево-жълта светлина, важна за ранните и късните периоди от развитието. Натриеви лампи за растения ще откриете на изключително достъпни за лампа за растения цени, вариращи от 50 до 130 или 233 лв.

С отглеждане на растения на закрито ще се справи и всеки прохождащ любител градинар, стига да разполага с правилното оборудване. Щом се възползвате от подробната и достъпно поднесена информация, касаеща необходимото осветление за растения, и следвате професионалните съвети за избор на подходяща лампа за растения в любимия ви гроу шоп, ще си гарантирате целогодишно здрави и добре развити цветя и посеви.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *